پیمانکار ساختمان کیست؟
پیمانکاری یکی از واژههای کاربردی در زمینه مهندسی میباشد که به نوعی حقوقی و حقیقی را در بر میگیرد و پیمانکار ساختمان قراردادهایی را برای ساخت، حمل و نقل و اجرا با افرادی حقیقی و یا حقوقی در نظر میگیرد و باید به خوبی آنها را انجام دهد. به طور معمول کارفرماها نمایندگانی را برای انجام پروژههای خود در نظر میگیرند که به عنوان پیمانکار مسئولیتهای مربوطه را به آنها میسپارند که از آن جمله میتوان به تهیه مصالح، گرفتن مجوزهای لازم، به خدمت گرفتن پیمانکارهای دیگر، امنیت همه کارکنان و… به عهده پیمانکار میباشد.
هنگامی که قراردادی بین پیمانکار ساختمان و کارفرما صورت میگیرد دارای شرایطی است که به دو صورت اختصاصی و عمومی میباشد و باید همهچیز در قرارداد به طور واضح مشخص شود.
شکل 1: یک پیمانکار در واقع اجراکننده مسئولیتهایی است که به او سپرده شده است.
مدلهای قرارداد پیمانکار ساختمان
اولین نوع قراردادی که بین پیمانکار و کارفرما صورت میگیرد نشاندهنده مبلغ کلی که باید در انجام پروژه صرف شود و تمام هزینهها را به طور دقیق بررسی مینمایند و به یک مبلغ کلی دست مییابند و قرارداد را بر طبق آن مبلغ تنظیم مینمایند.
در بعضی مواقع که کارفرما توانایی برآورده کردن هزینه را داشته باشد خود تمام موارد را به عهده میگیرد و پیمانکار ساختمان در بعضی مواقع حکم ناظر را ایفا مینماییند.
هنگامی که شرکت بخواهد برای پیمانکار ساختمان به طور رسمی ثبت شود باید مدارک مورد نیاز را برای این کار داشته باشد که از آن جمله میتوان به کپی شناسنامه و کارت ملی و اصل همه سهامدارها و بازرسها از تشخیص هویت، اساسنامه شرکت، اظهارنامه حسابداری ثبتی، فرمی که نام شرکت تعیین شده باشد، فرم کامل مشخصات افراد برای شرکت پیمانکار ساختمان الزامی میباشد.
مدارک دیگری که برای ثبت شرکت پیمانکار ساختمان مهم و ضروری میباشد اقرارنامه محضری میباشد که مدیری که شرکت را میخواهد به ثبت برساند نباید مدیر شرکت دیگری باشد، اعضا و افرادی که در یک شرکت پیمانکار ساختمان به فعالیت میپردازند نباید کار دولتی داشته باشند، افراد مربوطه و مدیرعامل از نظر قانونی نباید منعی برای عضویت داشته باشند، افراد و اعضا نباید با مدیرعامل نسبت فامیلی داشته باشند و در ابتدا 35 درصد سرمایه ابتدایی شرکت از یک بانک معتبر را در اختیار داشته باشند.
پیمانکار دست دوم
پیمانکار دست دوم ساختمان به کسی گفته میشود که پیمانکار اصلی برای انجام بعضی از امورهای اجرایی و پیش بردن برخی کارهای دیگر با یک پیمانکار دیگر قرارداد منعقد مینماید تا او به کار بپردازد که به او پیمانکار دست دوم میگویند.
شکل 2: پیمانکار دست دوم بعضی از کارهای اجرایی را به عهده میگیرد.
در اکثر موارد وقتی که کارفرما با یک شرکت پیمانکار ساختمان قراردادی را منعقد مینماید آن شرکت به تنهایی نمیتواند تمام کارها را به نحو احسن و با موفقیت به پایان برساند هرچند که بسیار موفق و بزرگ باشد. در نتیجه لازم است که بخشهای مختلف یک طرح را به افراد متخصص و مختلف بسپارد تا به بهترین شکل ممکن کارها انجام شود و درصد موفقیت را بالا ببرد برای همین منظور هنگامی که با پیمانکاران دیگر قرارداد میبندد به آنها پیمانکار دست دوم میگویند و آنها به طور مستقیم با کارفرما در ارتباط نیستند.
چند نکته درباره پیمانکار دست دوم
یک پیمانکار ساختمان دست دوم هم به صورت حقیقی و هم به صورت حقوقی است یعنی هم فرد میتواند باشد مانند نقاش و هم یک شرکت مانند شرکت نصب آسانسور، به طور معمول قراردادهایی که بین پیمانکار اصلی و دست دوم منعقد میشود لزوماً به طور مکتوب نمیباشد و شفاهی صورت میگیرد، این نوع پیمانکاری به طور معمول از ابتدا طرح تا انتها به طور دائم حضور ندارند و در هنگامی که باید کار خود را انجام بدهند در محل حاضر میشوند. پیمانکار دست دوم باید به تأیید پیمانکار اصلی برسد و این را در نظر داشته باشید که تمام مسئولیتهای اجرایی به عهده پیمانکار اصلی میباشد که با کارفرما ارتباط مستقیم دارد.
همچنین شما می توانید از پروژه های پیمانکاری کلوک دیدن فرمایید .